1e race Mini Downhill Cup 14 april Spaarnwoude

Twee projecten waar Bikeplanet vol trots keihard aan meewerkt vallen 14 april 2019 samen. De eerste race van de geweldige Magura Mini Downhill Cup in het nog geweldigere Bikepark Spaarnwoude.
Schrijf je snel in:
http://www.minidownhillcup.nl/race/?r=26

Of kom kijken.

Fijne dagen!

Fijne feestdagen allemaal. En een fietselijk Nieuwjaar.

Wij vieren Kerst en Nieuwjaar waardoor wij op onderstaande dagen extra dicht zijn:

1ste kerstdag

2de kerstdag

1 januari

Tot en met 18 januari 2020 hebben wij overigens geweldige  feestelijke aanbiedingen. En daarom zijn wij extra open op:

zondag 22 december

zondag 29 december

Groetjes en tot snel, Team Bikeplanet

In the middle of the road

Met een steeds meer drukkere Randstad is het beter om wat vaker de auto te laten staan. De collectie E-bikes van Bikeplanet springt daar perfect op in. Ze zijn snel wendbaar, handelbaar en krachtig. Trek, Cannondale, Riese& Muller en Orbea zijn de merken

Bikepacking Event 18-01 was meer dan vermakelijk

Bikeplanet organiseerde op vrijdagavond 18 januari 2019 een masterclass Bikepacking.

“Juist door afstand te nemen van het leven ontdekt men het leven zelf. Het ongeluk ligt in een klein hoekje, maar het geluk niet”
[`Wat fiets daar?’, Bob den Uyl]

De avond begon met een hilarische inleiding op de `leer’ van  Bob den Uyl, de door Bikeplanet als `fietstocht profeet’ aanvaarde auteur, wellicht beter bekend als de schrijver waarnaar de `Bob den Uyl prijs’ is vernoemd. Tussen de bedrijven door zou steeds terug gekomen worden op profeet Bob wat bij veel van de 72 aanwezigen telkens een opgewonden gegrinnik teweeg bracht.

Hoe dan ook de Bike Packing goeroes Bas Rotgans, Peter en Esther Krukkert, Thomas Ettema en Bas Peperkoorn vertelde zeer vermakelijk over hun avonturen op de fiets. Over Trans Nederland tripjes of velen maanden trekken door Patagonië tot aan de unsupported bikepacking races `Three Peaks’ in de Alpen en de `Silk Road Mountain Race’ in de woestenij van Kirgizië. Stuk voor stuk geweldige verhalen. On the flow werden daarbij handige tips gegeven over de ins & outs van Bikepacking. Waarbij de strapatsen van de electrotechnieker Bas Peperkoorn tijdens zijn eerste bikepack tochten tot groot vermaak leidde.

Kortom, alle aanwezigen beleefde een lange avond vol vermaak, zingeving en inspiratie. Men trok opgetogen huiswaarts om mooie dromen te gaan dromen. Deze avond verdient zeker een vervolg.

Locatie: Bikeplanet Cyclosophia Store, Gierstraat 40-44 2011GE Haarlem

Facebook event>>
Bob den Uyl, `Wat fiets daar?’
Foto’s Bas Rotgans en Bikeplanet Cyclosophia

Kona 2019 launch, Tignes

We hadden een goede tijd met de @konabikes legends; Ian Schmitt en @world_enduro EWS rider Jonathan Maunsell!  Ian Schmitt is de ontwikkelaar van alle nieuwe Kona’s sinds een jaar of wat. Zijn meesterstuk voor 2019 is duidelijk de Process 153 CR DL 29er, wat een beestachtig goeie fiets is dat. We reden met hem terwijl hij het Process 135 AL prototype aan het testen was, hopelijk zien wij dat model fier in de lijst voor 2020 staan, perfecte bike voor de lage landen!

Hoe dan ook was de 2019 line up van Kona om je vingers bij af te likken, laten we extra wijzen naar de Libre, de Electric Ute, de helemaal nieuwe Process carbon 29r, de Rove serie en de Big Honzo. 

Kom snel kijken bij Bikeplanet want ze zijn geweldig!


#cyclingpics #bikeplanetracing #konabikesbenelux #BikeplanetHaarlem #alltribesoneclan #Endura #EnduraClothing #Kona #KonaBikes #30thbday

Ook in 2018 wint Bikeplanet de Cycling Zandvoort 24h race

Perfect ploegenspel                                                   

18 juni 2018, Haarlem Bert Hartman / FIeR door HARTMAN

Daar gaan ze. Op de grote molen het lange rechte stuk op. Aan het eind de pitstraat in. Wind vol in de rug. Onstuimig. Eigenlijk iets teveel vaart voor de laatste knik, maar een beetje risico mag. Of moet, zelfs. Want een goede laatste wissel is cruciaal. Maar dan, een vlaag. Scharend achterwiel. Zo met de rug de strobalen in. De grote rivaal houdt de bocht wel. Op het nippertje, maar toch… Kop erbij nu! Een kreet, blik van verstandhouding. Bidon vliegt door de lucht. Eén stap opzij, overhellend, het frame zowat plat op het asfalt. Hebbes. In de houder met dat ding en trappen maar…

Met nog anderhalf uur op de klok, overwint Bike Planet Racing Team 2 zondag 17 juni ook dit hachelijke moment. Verlies zit in een klein hoekje. Zelfs in een race die maar liefst 24 uur duurt. Lossen uit de kopgroep, materiaalpech, een ongunstige positie in de eindsprint of dus een verkeerde bidonwissel… Elke misser kan zomaar fataal zijn.

De vier renners van Bike Planet Racing Team 2 fietsen samen 220 ronden op het asfalt van Circuit Zandvoort. Omgerekend is dat 946 kilometer. En daar hebben ze een volle dag plus drie minuten en 1,124 seconden voor nodig. Slechts 0,274 seconde minder dan HSV de Kampioen/Just Cycle. Nota bene Bike Planet Racing Team 1 is nog eerder over de meet, alleen wel met een volle ronde minder op de teller. Uiteindelijk goed voor de derde plek.

Besef: een kwart tel verschil tussen de nummers één en twee na een volle dag fietsen. Absurd. Juist dat maakt de koers zo heroïsch. Eén moment van onoplettendheid en de slag kan zijn gemist. Zeker met de vele verraderlijke wendingen op het parkoers. Vanaf de start rechtsom de Tarzanbocht door, gelijk vol met de kop in de wind. Daar moet je goed zitten, want al vlot volgt opnieuw naar rechts de Gerlachbocht, waarna het links via de Hugenholtsbocht staand op de pedalen over de Hunserug gaat. Een lelijk hellinkje.

En zo gaat dat door. En dat dus zo’n tweehonderd keer. Ook voor team 3 & 4 van Bike Planet. Cycling Zandvoor is ploegenspel in optima forma. Niet alleen voor de allerrapsten, die op de meet een podiumplaats bij elkaar moeten spurten. Iedereen heeft zijn of haar eigen rol en levert zo een bijdrage aan het resultaat. Net als de soigneur die de spieren soepel kneedt, de ravitailleur die de vermoeide lijven van hapklare ‘brandstof‘ voorziet en de coach die het strategische strijdplan uitstippelt.

Medio juni 2018 grijpt dat alles in elkaar en draaien de Bike Planet Racing Teams als een geoliede machine, of een goed gesmeerde ketting op een hagelnieuw tandblad. Uiteindelijke zijn het goud en het brons daarvan het blinkende bewijs. Een mooie oogst voor de renners van de wielerwinkel, die bovenal weer een onbetaalbare sportieve ervaring rijker zijn.

“Our first time bikepacking”

Recap Mini downhill Cup Wijchen by ITS JASPER

Bikeplanet = Orbea Dealer

Een verrassing is het niet dat het Baskische fietsmerk Orbea een belangrijke plek krijgt in het assortiment van Bikeplanet. De werkwijze van dit fantastische merk sluit immers naadloos aan bij de visie op de fietsenhandel van Bikeplanet. De fabriek, opgericht als familiebedrijf in 1840, sinds 1930 volledig toegelegd op fietsen, is vandaag de dag een coöperatie (elke werknemer is mede eigenaar). Dat spreekt tot de verbeelding. Binnen de coöperatie werkt men op basis van een romantisch ambacht ideaal waarbij het product, de maker en de eindgebruiker centraal staan. Dat resulteert in geweldige fietsen waar de functionaliteit en liefde vanaf spat. Voor de klant betekent het dat de prijzen meer dan vriendelijk zijn en dat praktisch elke fiets in het assortiment nog customized kan worden tijdens het bestellen bij Orbea.