Bikeplanet organiseerde op vrijdagavond 18 januari 2019 een masterclass Bikepacking.

“Juist door afstand te nemen van het leven ontdekt men het leven zelf. Het ongeluk ligt in een klein hoekje, maar het geluk niet”
[`Wat fiets daar?’, Bob den Uyl]

De avond begon met een hilarische inleiding op de `leer’ van  Bob den Uyl, de door Bikeplanet als `fietstocht profeet’ aanvaarde auteur, wellicht beter bekend als de schrijver waarnaar de `Bob den Uyl prijs’ is vernoemd. Tussen de bedrijven door zou steeds terug gekomen worden op profeet Bob wat bij veel van de 72 aanwezigen telkens een opgewonden gegrinnik teweeg bracht.

Hoe dan ook de Bike Packing goeroes Bas Rotgans, Peter en Esther Krukkert, Thomas Ettema en Bas Peperkoorn vertelde zeer vermakelijk over hun avonturen op de fiets. Over Trans Nederland tripjes of velen maanden trekken door Patagonië tot aan de unsupported bikepacking races `Three Peaks’ in de Alpen en de `Silk Road Mountain Race’ in de woestenij van Kirgizië. Stuk voor stuk geweldige verhalen. On the flow werden daarbij handige tips gegeven over de ins & outs van Bikepacking. Waarbij de strapatsen van de electrotechnieker Bas Peperkoorn tijdens zijn eerste bikepack tochten tot groot vermaak leidde.

Kortom, alle aanwezigen beleefde een lange avond vol vermaak, zingeving en inspiratie. Men trok opgetogen huiswaarts om mooie dromen te gaan dromen. Deze avond verdient zeker een vervolg.

Locatie: Bikeplanet Cyclosophia Store, Gierstraat 40-44 2011GE Haarlem

Facebook event>>
Bob den Uyl, `Wat fiets daar?’
Foto’s Bas Rotgans en Bikeplanet Cyclosophia