Men heeft ze waarschijnlijk al eens in de omgeving van Haarlem rond zien rijden maar hierbij de langverwachte introductie van het Bikeplanet Racing Team op deze site. Aanstaande weekend zullen ze met 10 rijders acte de présence geven tijdens De Hel van Groesbeek, een loodzware mountainbike-wedstrijd in het oosten van het land. Alvast een beetje vooruitlopend op dit grote gebeuren, heeft Maarten Bruin van het team afgelopen weekend deelgenomen aan Ollands Ruigste vanwaar hieronder zijn verslag:

Op 31 maart werd de MTB marathon Ollands Ruigste gehouden. Het is de 3de keer dat deze tour werd georganiseerd en het aantal deelnemers lag dit jaar rond de 800. Zoals de meeste MTB marathons kon gekozen worden tussen 40, 60 of 100 km.

Mijn doel dit jaar is om met het 4 daagse Belgisch Marathon Kampioenschap, welke in mei gehouden wordt in de Ardennen, niet als laatste te finishen. Ollands Ruigste is de eerste test voor de vorm dit seizoen.  De winter hebben we goed door kunnen trainen en Bike Planet had mijn fiets keurig in orde gemaakt. Ik was vroeg en stond vooraan in het start vak. Ik had niks te verliezen en dacht kom, ik ga met de kopgroep mee. Nu is Ollands Ruigste niet één van de grote marathons van Nederland, toch deden er wel een heel aantal snelle bekenden mee. De eerste paar km kon ik bijbenen, maar omdat ik al aanvoelde dat ik dat niet ging volhouden heb ik me af laten zakken naar de tweede groep. De rit slingerde door het Brabants landschap, op de open stukken stond er nog een behoorlijk windje. Het lukte mij om goed mee meekomen en zelfs wat op kop rijden, tot aan de tweede verzorgingsport (55 km). Toch weer te overmoedig geweest de eerste marathon van het jaar? Doseren is niet mijn sterke kant. Iets tempo laten zakken dan maar.

Het parcours is echt fantastisch en de organisatie super. Start finish is droog en warm in een manege. De route is afwisselend bos, onverharde paden, single tracks van lokale MTB  parcours en stukjes fietspad. Ook de laatste kilometers slingerde langs verschillende beekjes en velden. Ik kon weer aanpikken bij een groepje en samen zijn we naar de finish gereden. Uiteindelijk als 55ste van de 225 geëindigd met een tijd van 3:56 uur, een half uur achter de snelste. Ruimte voor verbetering, vooral door niet te hard te starten, maar ik voel mij de hele rit sterk en de vorm is goed. Het beloofd een leuk seizoen te worden.

Maarten Bruin