Handgemaakte vouwfietsen uit London sinds 1975

Brompton’s geschiedenis gaat terug tot 1975, waar ontwikkelaar en oprichter Andrew Ritchie begonnen is met het maken van prototypes van zijn vouwfiets; ”Brompton”. Dit deed hij toen nog allemaal vanuit zijn appartement in South Kensington, London.

Vanaf dat moment is alles veranderd en is het merk Brompton uitgegroeid tot een wereldmerk!

Waar een merk aan zijn succes ten onder kan gaan bewijst Brompton het tegenovergestelde. Hoe groot ze ook zijn geworden iedere fiets wordt nog steeds met de hand gelast door een gepassioneerde vakman in de fabriek in London. Om kwaliteit te kunnen waarborgen wordt elke lasser door Brompton gedurende 18 maanden zelf opgeleid.

Ook de ontwikkeling van de Brompton is in eigen handen. Design uit Engeland zijn met merken als Dyson, McLaren, Dualit en Rolls Royce toonaangevend. Zo staat Brompton ook bekend om zijn opvallende design en functionaliteit. Uiteraard zitten ze niet stil. Met een groot team die zich richt op het verbeteren van de fiets, gebruik en accessoires blijft ook Brompton zich ontwikkelen. Dit doen zij onderandere met moderne technieken zoals 3D printers en CAM machines uit de auto-industrie.

Nu de wereld snel veranderd en verstedelijking zich overal plaats vind, komt er steeds minder ruimte om te wonen en word het verkeer drukker. Wel willen wij allemaal snel en optijd op het werk komen. Om met dit huidig/toekomstig probleem te kunnen dealen wordt Brompton steeds belangrijker in de Nederlandse (bedrijfs)leven.

Een belangrijke toevoeging hierin is de Bromton Electric. Die in het voorjaar/zomer van 2017 in productie zal gaan. Dit zal de eerste lichte elektrische opvouwbare fiets worden op de markt. Met een gewicht van ongeveer 18kg incl accu kan een ieder straks een elektrische fiets in of op zijn huis/werk kwijt. Of je nu op 3 hoog in Amsterdam woont of je op het werk geen plek hebt om een ”normale” elektrische fiets te kunnen parkeren.

Wij mochten afgelopen weekend eens op bezoek en zagen op de Brompton tijdens een indrukwekkende tour door de stad de mooiste plekjes van London en kregen wij haarfijn ieder deel van de gehele fabriek te zien en uitgelegd!

Ben jij benieuwd? Zie de foto’s!

Heb je vragen over Brompton? Ga dan naar:

www.brompton.com of kom langs in de winkel!