1e race Mini Downhill Cup 14 april Spaarnwoude

Twee projecten waar Bikeplanet vol trots keihard aan meewerkt vallen 14 april 2019 samen. De eerste race van de geweldige Magura Mini Downhill Cup in het nog geweldigere Bikepark Spaarnwoude.
Schrijf je snel in:
http://www.minidownhillcup.nl/race/?r=26

Of kom kijken.

Fijne dagen!

Fijne feestdagen allemaal. En een fietselijk Nieuwjaar.

Wij vieren Kerst en Nieuwjaar waardoor wij op onderstaande dagen extra dicht zijn:

1ste kerstdag

2de kerstdag

1 januari

Tot en met 18 januari 2020 hebben wij overigens geweldige  feestelijke aanbiedingen. En daarom zijn wij extra open op:

zondag 22 december

zondag 29 december

Groetjes en tot snel, Team Bikeplanet

Wanz in Cyclogaleria

In onze Cyclogalery een overzichtstentoonstelling van de tekenaar en cartoonist Wanz. Uit zijn omvangrijke oeuvre hangen in deze prachtige etalage aan de Gierstraat voornamelijk fiets-gerelateerde prenten die hij de afgelopen jaren maakte voor het tijdschrift Fiets.

wanz.nl

CREATING MOUNTAINS IN THE LOWLANDS

Zo trots op de Mini Downhill Cup, op de deelnemers, het publiek, de organisatoren en de vrijwilligers. Een event wat er mag wezen. Sterker nog, ‘We rock!!’

Pic by Ilja Huner

#bikeplanethaarlem #minidownhillcup #whostopsyou

ORCA ORCA ORCA

Wel daar is hij dan.. De 2020 Orbea OrcaOMX Disc! Kijk even goed naar de details; “Less is the new more!”

Prachtig afgewerkt en een mooi balans tussen de traditionele “vlakke bovenbuis” en de moderne lagere “staande achtervork”!

Door het zelf ontwikkelde OC stuur/stuurpen combinatie en de aansluitende spacers op het balhoofd zijn er geen kabels meer in het zicht!

Het frame is super aërodynamisch doormiddel van afgeplatte buisvormen.

Ook de zadelpen heeft deze aërodynamische vorm en voorzien van een geïntegreerde zadelpenklem.

Voor de kleur keuze hoef je niet bang te zijn. Naast deze gewaagde kleur kom hij standaard ook in het zwart of grijs. Zoals je weet kan je bij Orbea altijd nog helemaal los gaan in het kleuren palet van de MyO! ??

Kies je voor de standaard kleur? Kan je altijd nog je persoonlijke wensen doorvoeren. Smaller stuur, kortere cranks of een ander tandwiel verhouding? Geen probleem!

Ga snel naar de website en ontdek alles over de nieuwe Orbea OrcaOMX Disc!

#cyclingpics #bikeplanetracing #bikeplanethaarlem #ORBEA #MyO #MYORBEA #OrbeaOrcaOMX

DE VERBLUFFENDE TREK SUPERCALIBER

De nieuwe TREK Supercaliber is klaar voor het podium! Maar hoe werkt die nieuwe IsoStrut-ophanging? Leer meer over deze supersnelle machine en bekijk deze video

Bikeplanet Racing Team 2019

Men heeft ze waarschijnlijk al eens in de omgeving van Haarlem rond zien rijden maar hierbij de langverwachte introductie van het Bikeplanet Racing Team op deze site. Aanstaande weekend zullen ze met 10 rijders acte de présence geven tijdens De Hel van Groesbeek, een loodzware mountainbike-wedstrijd in het oosten van het land. Alvast een beetje vooruitlopend op dit grote gebeuren, heeft Maarten Bruin van het team afgelopen weekend deelgenomen aan Ollands Ruigste vanwaar hieronder zijn verslag:

Op 31 maart werd de MTB marathon Ollands Ruigste gehouden. Het is de 3de keer dat deze tour werd georganiseerd en het aantal deelnemers lag dit jaar rond de 800. Zoals de meeste MTB marathons kon gekozen worden tussen 40, 60 of 100 km.

Mijn doel dit jaar is om met het 4 daagse Belgisch Marathon Kampioenschap, welke in mei gehouden wordt in de Ardennen, niet als laatste te finishen. Ollands Ruigste is de eerste test voor de vorm dit seizoen.  De winter hebben we goed door kunnen trainen en Bike Planet had mijn fiets keurig in orde gemaakt. Ik was vroeg en stond vooraan in het start vak. Ik had niks te verliezen en dacht kom, ik ga met de kopgroep mee. Nu is Ollands Ruigste niet één van de grote marathons van Nederland, toch deden er wel een heel aantal snelle bekenden mee. De eerste paar km kon ik bijbenen, maar omdat ik al aanvoelde dat ik dat niet ging volhouden heb ik me af laten zakken naar de tweede groep. De rit slingerde door het Brabants landschap, op de open stukken stond er nog een behoorlijk windje. Het lukte mij om goed mee meekomen en zelfs wat op kop rijden, tot aan de tweede verzorgingsport (55 km). Toch weer te overmoedig geweest de eerste marathon van het jaar? Doseren is niet mijn sterke kant. Iets tempo laten zakken dan maar.

Het parcours is echt fantastisch en de organisatie super. Start finish is droog en warm in een manege. De route is afwisselend bos, onverharde paden, single tracks van lokale MTB  parcours en stukjes fietspad. Ook de laatste kilometers slingerde langs verschillende beekjes en velden. Ik kon weer aanpikken bij een groepje en samen zijn we naar de finish gereden. Uiteindelijk als 55ste van de 225 geëindigd met een tijd van 3:56 uur, een half uur achter de snelste. Ruimte voor verbetering, vooral door niet te hard te starten, maar ik voel mij de hele rit sterk en de vorm is goed. Het beloofd een leuk seizoen te worden.

Maarten Bruin

Bikepacking Event 18-01 was meer dan vermakelijk

Bikeplanet organiseerde op vrijdagavond 18 januari 2019 een masterclass Bikepacking.

“Juist door afstand te nemen van het leven ontdekt men het leven zelf. Het ongeluk ligt in een klein hoekje, maar het geluk niet”
[`Wat fiets daar?’, Bob den Uyl]

De avond begon met een hilarische inleiding op de `leer’ van  Bob den Uyl, de door Bikeplanet als `fietstocht profeet’ aanvaarde auteur, wellicht beter bekend als de schrijver waarnaar de `Bob den Uyl prijs’ is vernoemd. Tussen de bedrijven door zou steeds terug gekomen worden op profeet Bob wat bij veel van de 72 aanwezigen telkens een opgewonden gegrinnik teweeg bracht.

Hoe dan ook de Bike Packing goeroes Bas Rotgans, Peter en Esther Krukkert, Thomas Ettema en Bas Peperkoorn vertelde zeer vermakelijk over hun avonturen op de fiets. Over Trans Nederland tripjes of velen maanden trekken door Patagonië tot aan de unsupported bikepacking races `Three Peaks’ in de Alpen en de `Silk Road Mountain Race’ in de woestenij van Kirgizië. Stuk voor stuk geweldige verhalen. On the flow werden daarbij handige tips gegeven over de ins & outs van Bikepacking. Waarbij de strapatsen van de electrotechnieker Bas Peperkoorn tijdens zijn eerste bikepack tochten tot groot vermaak leidde.

Kortom, alle aanwezigen beleefde een lange avond vol vermaak, zingeving en inspiratie. Men trok opgetogen huiswaarts om mooie dromen te gaan dromen. Deze avond verdient zeker een vervolg.

Locatie: Bikeplanet Cyclosophia Store, Gierstraat 40-44 2011GE Haarlem

Facebook event>>
Bob den Uyl, `Wat fiets daar?’
Foto’s Bas Rotgans en Bikeplanet Cyclosophia

MTB route Zandvoort // Bikeplanet Racing

Bikestabillity, coretraining voor fietsers

Bouw een sterk en flexibel frame van je eigen lichaam.
Bewezen prestatie verbetering en preventie van blessures.
FlowFysio x Bikeplanet

Vanaf 8  januari
6 weken
Elke woensdag van 20:00 tot 21:00
€10 per training

Locatie: Doelenplein 2 Haarlem  (deur staat open, doorlopen en dan links de trap op)

flowfysio