Zo trots op de Mini Downhill Cup, op de deelnemers, het publiek, de organisatoren en de vrijwilligers. Een event wat er mag wezen. Sterker nog, ‘We rock!!’

Pic by Ilja Huner

#bikeplanethaarlem #minidownhillcup #whostopsyou

Men heeft ze waarschijnlijk al eens in de omgeving van Haarlem rond zien rijden maar hierbij de langverwachte introductie van het Bikeplanet Racing Team op deze site. Aanstaande weekend zullen ze met 10 rijders acte de présence geven tijdens De Hel van Groesbeek, een loodzware mountainbike-wedstrijd in het oosten van het land. Alvast een beetje vooruitlopend op dit grote gebeuren, heeft Maarten Bruin van het team afgelopen weekend deelgenomen aan Ollands Ruigste vanwaar hieronder zijn verslag:

Op 31 maart werd de MTB marathon Ollands Ruigste gehouden. Het is de 3de keer dat deze tour werd georganiseerd en het aantal deelnemers lag dit jaar rond de 800. Zoals de meeste MTB marathons kon gekozen worden tussen 40, 60 of 100 km.

Mijn doel dit jaar is om met het 4 daagse Belgisch Marathon Kampioenschap, welke in mei gehouden wordt in de Ardennen, niet als laatste te finishen. Ollands Ruigste is de eerste test voor de vorm dit seizoen.  De winter hebben we goed door kunnen trainen en Bike Planet had mijn fiets keurig in orde gemaakt. Ik was vroeg en stond vooraan in het start vak. Ik had niks te verliezen en dacht kom, ik ga met de kopgroep mee. Nu is Ollands Ruigste niet één van de grote marathons van Nederland, toch deden er wel een heel aantal snelle bekenden mee. De eerste paar km kon ik bijbenen, maar omdat ik al aanvoelde dat ik dat niet ging volhouden heb ik me af laten zakken naar de tweede groep. De rit slingerde door het Brabants landschap, op de open stukken stond er nog een behoorlijk windje. Het lukte mij om goed mee meekomen en zelfs wat op kop rijden, tot aan de tweede verzorgingsport (55 km). Toch weer te overmoedig geweest de eerste marathon van het jaar? Doseren is niet mijn sterke kant. Iets tempo laten zakken dan maar.

Het parcours is echt fantastisch en de organisatie super. Start finish is droog en warm in een manege. De route is afwisselend bos, onverharde paden, single tracks van lokale MTB  parcours en stukjes fietspad. Ook de laatste kilometers slingerde langs verschillende beekjes en velden. Ik kon weer aanpikken bij een groepje en samen zijn we naar de finish gereden. Uiteindelijk als 55ste van de 225 geëindigd met een tijd van 3:56 uur, een half uur achter de snelste. Ruimte voor verbetering, vooral door niet te hard te starten, maar ik voel mij de hele rit sterk en de vorm is goed. Het beloofd een leuk seizoen te worden.

Maarten Bruin

Bikeplanet organiseerde op vrijdagavond 18 januari 2019 een masterclass Bikepacking.

“Juist door afstand te nemen van het leven ontdekt men het leven zelf. Het ongeluk ligt in een klein hoekje, maar het geluk niet”
[`Wat fiets daar?’, Bob den Uyl]

De avond begon met een hilarische inleiding op de `leer’ van  Bob den Uyl, de door Bikeplanet als `fietstocht profeet’ aanvaarde auteur, wellicht beter bekend als de schrijver waarnaar de `Bob den Uyl prijs’ is vernoemd. Tussen de bedrijven door zou steeds terug gekomen worden op profeet Bob wat bij veel van de 72 aanwezigen telkens een opgewonden gegrinnik teweeg bracht.

Hoe dan ook de Bike Packing goeroes Bas Rotgans, Peter en Esther Krukkert, Thomas Ettema en Bas Peperkoorn vertelde zeer vermakelijk over hun avonturen op de fiets. Over Trans Nederland tripjes of velen maanden trekken door Patagonië tot aan de unsupported bikepacking races `Three Peaks’ in de Alpen en de `Silk Road Mountain Race’ in de woestenij van Kirgizië. Stuk voor stuk geweldige verhalen. On the flow werden daarbij handige tips gegeven over de ins & outs van Bikepacking. Waarbij de strapatsen van de electrotechnieker Bas Peperkoorn tijdens zijn eerste bikepack tochten tot groot vermaak leidde.

Kortom, alle aanwezigen beleefde een lange avond vol vermaak, zingeving en inspiratie. Men trok opgetogen huiswaarts om mooie dromen te gaan dromen. Deze avond verdient zeker een vervolg.

Locatie: Bikeplanet Cyclosophia Store, Gierstraat 40-44 2011GE Haarlem

Facebook event>>
Bob den Uyl, `Wat fiets daar?’
Foto’s Bas Rotgans en Bikeplanet Cyclosophia

We hadden een goede tijd met de @konabikes legends; Ian Schmitt en @world_enduro EWS rider Jonathan Maunsell!  Ian Schmitt is de ontwikkelaar van alle nieuwe Kona’s sinds een jaar of wat. Zijn meesterstuk voor 2019 is duidelijk de Process 153 CR DL 29er, wat een beestachtig goeie fiets is dat. We reden met hem terwijl hij het Process 135 AL prototype aan het testen was, hopelijk zien wij dat model fier in de lijst voor 2020 staan, perfecte bike voor de lage landen!

Hoe dan ook was de 2019 line up van Kona om je vingers bij af te likken, laten we extra wijzen naar de Libre, de Electric Ute, de helemaal nieuwe Process carbon 29r, de Rove serie en de Big Honzo. 

Kom snel kijken bij Bikeplanet want ze zijn geweldig!


#cyclingpics #bikeplanetracing #konabikesbenelux #BikeplanetHaarlem #alltribesoneclan #Endura #EnduraClothing #Kona #KonaBikes #30thbday